Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka radomska to na pozór banalny dodatek do obiadu. Klasycznemu połączeniu składników finezji dodaje dressing, który znakomicie wzbogaca smak warzyw. Taka surówka komponuje się z każdym daniem mięsnym, choć równie dobrze można zjeść ją z wegańskim kotletem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Połącz w miseczce oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód. Dopraw pieprzem.
Usuń z kapusty zewnętrzne uszkodzone liście i głąb. Resztę poszatkuj drobno. Przełóż kapustę do dużej miski.
Opłucz por i pokrój na półplasterki. Dołóż do kapusty. Jeśli chcesz, by warzywo miało łagodniejszy smak, przelej je wcześniej wrzątkiem w durszlaku.
Obierz jabłko i marchewkę. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłko od razu skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Dodaj marchewkę i jabłko do pozostałych składników.
Odcedź kukurydzę z zalewy i także dodaj do miski.
Wymieszaj składniki surówki z dressingiem. Wstaw surówkę na pół godziny do lodówki. Posól tuż przed podaniem.