Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do surówki sanatoryjnej możesz wykorzystać wszystko to, co znajdziesz w swoim ogródku. Dodatkowo świetnie sprawdzi się papryka czerwona albo inne warzywa, które jeszcze masz w lodówce.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Ogórki obierz (opcjonalnie), a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do miski.
Rzodkiewki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce. Możesz też posiekać w cienkie paseczki. Wrzuć do miski, gdzie są ogórki. Całość posól, zamieszaj i zostaw na kilka minut. Po tym czasie odciśnij z nadmiaru wody.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Przełóż do pozostałych składników.
Cebulę obierz i posiekaj drobno w kostkę. Również wsyp do miski.
Liście sałaty umyj i posiekaj lub porwij na małe kawałki. Dodaj do surówki sanatoryjnej.
Szczypiorek i natkę pietruszki posiekaj drobno. Przełóż do małej miski. Dodaj jogurt naturalny z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku. Całość dobrze wymieszaj.
Sos dodaj do przygotowanych składników. Wymieszaj surówkę delikatnie.
Użyj obręczy kuchennej lub filiżanki, aby nadać surówce estetyczny kształt na talerzu.
Opcjonalnie wierzch udekoruj plasterkami rzodkiewki i koperkiem lub natką pietruszki.