Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka na otwarcie sezonu letniego: młoda kapusta, rzodkiewka, kalarepa, dużo zieleniny:) Pysznie, zdrowo i kolorowo:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki lub ćwierć plastry. Kalarepę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miseczki. W wodzie rozpuszczamy przyprawy: cukier /ok. 0,5 łyżeczki/, sól /ok. płaska łyżeczka/, kwasek cytrynowy /ok. 0,5 łyżeczki/ a na koniec dodajemy olej. Przygotowany sos dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 20 min.