Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka na otwarcie sezonu letniego: młoda kapusta, rzodkiewka, kalarepa, dużo zieleniny:) Pysznie, zdrowo i kolorowo:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9647
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9647
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki lub ćwierć plastry. Kalarepę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miseczki. W wodzie rozpuszczamy przyprawy: cukier /ok. 0,5 łyżeczki/, sól /ok. płaska łyżeczka/, kwasek cytrynowy /ok. 0,5 łyżeczki/ a na koniec dodajemy olej. Przygotowany sos dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 20 min.