Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba witaminowa potrzebna o każdej porze roku.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 943
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 943
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2816
Składniki
Kapustę białą szatkujemy jak kto lubi ja staram się drobno bo tak nam bardziej smakuje. Do tego ścieramy na dużych oczkach obraną marchewkę, jabłko i tym razem nie obranego ze skórki ogórka. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę zieloną. Mieszam to wszystko ze sobą aby puściło sok i odstawiam na chwilkę dzięki czemu kapusta nieco zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym ( w zależności jak lubimy dodajemy go do smaku lub nieco więcej jeżeli chcemy mieć winną surówkę ) Na koniec jeszcze tylko olej i mieszamy. Czasami robię ją z sosem majonezowo - jogurtowym gdyż tak woli starszy syn. Smakuje równie dobrze.