Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 1952

Dodano:

Odsłon: 4384

Przepis na surówkę z białej kapusty.

Składniki

  • ½ średniej główki białej kapusty
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, delikatnie posolić i odstawić aby zmiękły (na około 2 godziny). Koperek i szczypiorek umyć i drobno pokroić, następnie dodać do kapusty. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Na koniec dodać majonez i doprawić według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń