Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty to pyszny dodatek do obiadu. Prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam
miska, ręcznik papierowy, nóż, tarka, sitko, łyżka,
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, drobno i cienko szatkujemy, przekładamy do miski i lekko solimy. Odkładamy na boku na 15 minut. W między czasie paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobna kostkę. Kukurydze odsączamy na sitku z zalewy, jabłko obieramy usuwając gniazda nasienne, a nastepnie ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Po 15 minutach kapustę delikatnie odciskamy z nadmiaru soku ( jeżeli taki się pojawił ) dodajemy wszystkie przygotowane składniki i mieszamy. Doprawiamy pieprzem ,solą oraz cukrem i na koniec całość łączymy z majonezem. Smacznego
Poszatkowaną kapustę lekko zasolić i odłożyć na 15 minut.
Przygotowanie składników.
Surówka po wymieszaniu i połączeniu z majonezem gotowa do podania.