Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty i ogórków małosolnych

Surówka z białej kapusty i ogórków małosolnych

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 2100

Dodano:

Odsłon: 9048

Kolejna propozycja na szybką i zdrową surówkę. Tym razem biała kapusta w wersji z ogórkiem małosolnym i delikatnym winegretem. Opcjonalnie można dodać koperek, ale mnie wystarczyły zupełnie tylko te dwa składniki - kapusta i ogórki. Prosty i szybki dodatek do obiadu lub dań z grilla.

Składniki

  • pół małej główki białej kapusty lub ćwiartka z większej
  • 3-4 ogórki małosolne
  • Sos:
  • 70 ml oliwy
  • 40 ml octu jabłkowego lub innego delikatnego lub soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej kapusty i ogórków małosolnych

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na sos energicznie wymieszać w małym zakręconym słoiczku lub miseczce.

  2. Kapustę poszatkować, ogórki zetrzeć na tarce jak na mizerię. Przełożyć do miski, zalać sosem i wymieszać. Pyszna surówka gotowa :-)

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 01 czerwca Fajną surówkę Pani zrobiła...
Dałbym troszkę startej marchewki i rzodkiewki:-)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń