Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kapusta jest niezwykle zdrowa, zawiera sód, magnez, żelazo, witaminy B1 i B2, witaminę C, potas, wapń i cynk. Surówka doskonale pasuje do każdego dania obiadowego, do grilla i na imprezy biesiadne.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kapustę czyścimy, usuwamy zwiędnięte liście, myjemy i szatkujemy. Następnie solimy, gnieciemy 2, 3 razy i zostawiamy na 30 minut pod przykryciem. Marchewki myjemy, skrobiemy i płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w słupki (julienne). Czerwoną cebulę w półkrążki. Kapustę, marchewkę, cebulę łączymy razem, polewamy przygotowanym sosem. Wszystko razem dobrze mieszamy, dosmaczamy jeżeli jest taka potrzeba, odstawiamy na kilka minut do wyrównania smaków i podajemy. Uwagi: w sosie do kapusty węgierskiej jest joghurt. Ja go nie dodaję. Może będzie komuś odpowiadała ta kompozycja, to można dodać.