Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 2515

Dodano:

Odsłon: 3900

Biała rzodkiew nie jest u nas tak popularna jak rzodkiew zwyczajna. Ma wyrazisty, nieco ostry smak i sprawdza się świetnie w surówkach. Moja wersja zawiera orzechy, rodzynki i słonecznik.

Składniki

  • Biała rzodkiew - 1 szt
  • Marchew - 1 szt
  • Gruszka - 1 szt
  • Rodzynki - 1 garść
  • Orzechy włoskie - 1 garść
  • Słonecznik łuskany - 2 łyżki
  • Majonez - 1 łyżka
  • Pieprz - do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej rzodkwi

Przygotowanie

  1. Rzodkiew, marchewkę i gruszkę obieramy i ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Najlepiej schłodzić ją chwilę w lodówce. Przed podaniem dekorujemy połówkami orzechów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń