Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z burakami to orzeźwiająca i pyszna propozycja dania na każdą porę roku. Buraki nadają charakterystycznej słodyczy. Całość jest lekko chrupiąca i wyjątkowo lekkostrawna. Warzywa i mięso ugotowane są na parze, bez dodatku tłuszczu. Wyrazisty i aromatyczny dressing zwieńcza danie, dzięki czemu jest ono idealne jako przystawka, sałatka na imprezę czy samodzielne danie, na przykład na świąteczny stół.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1743
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1743
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 42
Składniki
Buraki i selera ugotuj na parze do miękkości. Obierz je i pokrój w średniej wielkości kostkę. Pierś z kurczaka także ugotuj na parze i pokrój w kostkę podobnej wielkości. Fasolkę odsącz i wypłucz na sitku pod bieżącą wodą.
Kapustę pekińską umyj i poszatkuj. Cebulę obierz i drobno posiekaj. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu.
Wszystkie składniki sałatki krótko wymieszaj ze sobą, by buraki nie przefarbowały innych warzyw i mięsa. Całość zalej przygotowanym wcześniej sosem. Surówkę z burakami podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowaną natką pietruszki.