Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na buraczki zasmażane.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 42
Polecam.
Odsłon: 926
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 247
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 104
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 42
Polecam.
Odsłon: 926
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 247
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 104
Składniki
Buraki ugotować do miękkości w skórce(przed gotowaniem dobrze umyć) i jeszcze ciepłe obrać ze skórki (obierając ciepłe trochę parzy w rękę ale nie musimy używać noża, skórka sama schodzi, natomiast gdy buraki wystygną w rękę nie parzą ale skórkę trzeba obierać nożem). Obrane buraki zetrzeć na tarce o małych lub średnich oczkach wraz z jabłkiem. Cebulkę obrać ze skórki i drobno pokroić. Masło roztopić i zeszklić cebulkę o 5 minut na mały ogniu. Do zeszklonej cebulki dodajmy starte buraczki i doprawiamy do smaku przyprawami. Całość dusić na małej mocy palnika przez ok 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i kaszami.