Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na buraczki zasmażane.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25469
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2016
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25469
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2016
Składniki
Buraki ugotować do miękkości w skórce(przed gotowaniem dobrze umyć) i jeszcze ciepłe obrać ze skórki (obierając ciepłe trochę parzy w rękę ale nie musimy używać noża, skórka sama schodzi, natomiast gdy buraki wystygną w rękę nie parzą ale skórkę trzeba obierać nożem). Obrane buraki zetrzeć na tarce o małych lub średnich oczkach wraz z jabłkiem. Cebulkę obrać ze skórki i drobno pokroić. Masło roztopić i zeszklić cebulkę o 5 minut na mały ogniu. Do zeszklonej cebulki dodajmy starte buraczki i doprawiamy do smaku przyprawami. Całość dusić na małej mocy palnika przez ok 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i kaszami.