Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21273
Dodano: 06.05.2013
Odsłon: 47330
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i chwilę gotować ok.5-7 minut.
Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka.
Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą
Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 02 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
To właśnie lubię...1 Kto głosował? | Odpowiedz

Vanada 07 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Też robię podobną:) Jest bardzo smaczna.1 Kto głosował? | Odpowiedz