Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 1910

Dodano:

Odsłon: 270

Pyszna surówka z czerwonej kapusty, z jabłkiem, cebulką i żurawiną. Na talerzu zdrowo i różowo - dziewczynki to uwielbiają:)

Składniki

  • pół główki małej czerwonej kapusty
  • ćwiartka czerwonej cebuli
  • 2 soczyste jabłka
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • cukier,sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cynamonu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, cebulkę pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Dodać żurawinę i sok z cytryny. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10 minut aby składniki się przegryzły.

  2. Dodać 2 łyżki majonezu i szczyptę cynamonu.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń