Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka, doskonały dodatek do obiadu i jako samodzielna przekąska.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i zalać sokiem z cytryny, wymieszać. Cebulę rozkroić na ćwiartki i drobno pokroić. Marchewkę, pietruszkę, jabłko i paprykę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokroić w drobne kawałki. Szczypiorek, natkę pietruszki i koper - drobno pokroić. Dodać groszek z kukurydzą. Wszystko razem wymieszać. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, wlać do warzyw i wymieszać. Gotowe.