Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę można podawać jako dodatek do mięsa smażonego gotowanego i duszonego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 325
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 325
Składniki
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy ok.10 minut, aż kapusta będzie miękka, ale chrupiąca./nie wolno rozgotować/.Odcedzić. Kwasek rozpuścić w w pół szklanki ciepłej wody , polać kapustę i wymieszać /na durszlaku/.
Cebulę i jabłko kroimy w kosteczke i dodajemy do ostudzonej kapusty.
Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.Na koniec wlewamy niewielką ilość oleju, mieszamy i podajemy na stół. SMACZNEGO!!!
UWAGA: zamiast oleju można dodać śmietane z majonezem - w/g własnego smaku i upodobań.