Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty i grzybów marynowanych

Surówka z czerwonej kapusty i grzybów marynowanych

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49503

Dodano:

Odsłon: 3662

Pyszna surówka.

Składniki

  • czerwona kapusta 1/2 szt
  • grzybki marynowane np. maślaki 1 słoiczek
  • ogórki konserwowe 3- 4 szt
  • cebula 1/2 szt
  • majonez 1- 2 łyżki
  • sól 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z czerwonej kapusty i grzybów marynowanych

Przygotowanie

  1. Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i zostawić na pół godziny, żeby nieco zmiękła. W tym czasie kroimy grzyby w grube kawałki, cebulę i ogórki w drobną kostkę. Kapustę po upływie pół godziny zalać wrzącą wodą i po chwili odcisnąć. Kapusta będzie jeszcze bardziej miękka, straci sól i będzie miała fajny wygląd. Do kapusty dodajemy resztę warzyw i majonez. Całość mieszamy i surówka gotowa :)

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń