Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest znacznie zdrowsza od białej. To właśnie z niej powinno się przygotowywać najzdrowsze surówki. Surówka z czerwonej kapusty - tradycyjna propozycja do mięs obiadowych, która potrafi urozmaicić i orzeźwić każdy posiłek. Dostarcza substancji odżywczych o działaniu przeciwzapalnym i odmładzającym organizm. To także źródło witamin C i A, które wzmacniają odporność. Taka surówka jest więc nie tylko pyszna, ale także niesamowicie zdrowa. Jej przygotowanie to zaledwie kilka minut i nie trzeba mieć do tego żadnych, wyjątkowych zdolności kulinarnych.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 132
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1240
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 75
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 132
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1240
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 75
Składniki
Kapustę obierz z wierzchnich liści i podziel ją na ćwiartki. Odkrój głąb. Następnie wszystkie ćwiartki drobno poszatkuj.
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przelej wrzącą wodą.
Wszystkie warzywa umieść w jednej, dużej misce.
Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, a gotowym sosem zalej warzywa w misce. Całość dokładnie wymieszaj.
Surówka z kapusty czerwonej to tradycyjny dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez ok. 1 godzinę.