Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest znacznie zdrowsza od białej. To właśnie z niej powinno się przygotowywać najzdrowsze surówki. Surówka z czerwonej kapusty - tradycyjna propozycja do mięs obiadowych, która potrafi urozmaicić i orzeźwić każdy posiłek. Dostarcza substancji odżywczych o działaniu przeciwzapalnym i odmładzającym organizm. To także źródło witamin C i A, które wzmacniają odporność. Taka surówka jest więc nie tylko pyszna, ale także niesamowicie zdrowa. Jej przygotowanie to zaledwie kilka minut i nie trzeba mieć do tego żadnych, wyjątkowych zdolności kulinarnych.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8382
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2104
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8382
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2104
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Kapustę obierz z wierzchnich liści i podziel ją na ćwiartki. Odkrój głąb. Następnie wszystkie ćwiartki drobno poszatkuj.
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przelej wrzącą wodą.
Wszystkie warzywa umieść w jednej, dużej misce.
Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, a gotowym sosem zalej warzywa w misce. Całość dokładnie wymieszaj.
Surówka z kapusty czerwonej to tradycyjny dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez ok. 1 godzinę.