Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest znacznie zdrowsza od białej. To właśnie z niej powinno się przygotowywać najzdrowsze surówki. Surówka z czerwonej kapusty - tradycyjna propozycja do mięs obiadowych, która potrafi urozmaicić i orzeźwić każdy posiłek. Dostarcza substancji odżywczych o działaniu przeciwzapalnym i odmładzającym organizm. To także źródło witamin C i A, które wzmacniają odporność. Taka surówka jest więc nie tylko pyszna, ale także niesamowicie zdrowa. Jej przygotowanie to zaledwie kilka minut i nie trzeba mieć do tego żadnych, wyjątkowych zdolności kulinarnych.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14560
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14560
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Kapustę obierz z wierzchnich liści i podziel ją na ćwiartki. Odkrój głąb. Następnie wszystkie ćwiartki drobno poszatkuj.
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przelej wrzącą wodą.
Wszystkie warzywa umieść w jednej, dużej misce.
Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, a gotowym sosem zalej warzywa w misce. Całość dokładnie wymieszaj.
Surówka z kapusty czerwonej to tradycyjny dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez ok. 1 godzinę.