Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest znacznie zdrowsza od białej. To właśnie z niej powinno się przygotowywać najzdrowsze surówki. Surówka z czerwonej kapusty - tradycyjna propozycja do mięs obiadowych, która potrafi urozmaicić i orzeźwić każdy posiłek. Dostarcza substancji odżywczych o działaniu przeciwzapalnym i odmładzającym organizm. To także źródło witamin C i A, które wzmacniają odporność. Taka surówka jest więc nie tylko pyszna, ale także niesamowicie zdrowa. Jej przygotowanie to zaledwie kilka minut i nie trzeba mieć do tego żadnych, wyjątkowych zdolności kulinarnych.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Kapustę obierz z wierzchnich liści i podziel ją na ćwiartki. Odkrój głąb. Następnie wszystkie ćwiartki drobno poszatkuj.
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przelej wrzącą wodą.
Wszystkie warzywa umieść w jednej, dużej misce.
Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, a gotowym sosem zalej warzywa w misce. Całość dokładnie wymieszaj.
Surówka z kapusty czerwonej to tradycyjny dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez ok. 1 godzinę.