Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem z dodatkiem jabłka, cebuli i szczypiorku to świetny dodatek do dań obiadowych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego jest prosta w przygotowaniu i wybornie smakuje.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 634
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1575
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 634
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1575
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Składniki
Oczyszczoną i podzieloną na mniejsze kawałki czerwoną kapustę ścieramy na tarce o dużych otworach. Startą kapustę przekładamy do dużej miski, skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do miski z kapustą wrzucamy starte jabłka, pokrojoną cebulę oraz szczypiorek, dodajemy jogurt, majonez oraz tarty chrzan, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.