Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem z dodatkiem jabłka, cebuli i szczypiorku to świetny dodatek do dań obiadowych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego jest prosta w przygotowaniu i wybornie smakuje.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101142
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5686
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101142
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5686
Składniki
Oczyszczoną i podzieloną na mniejsze kawałki czerwoną kapustę ścieramy na tarce o dużych otworach. Startą kapustę przekładamy do dużej miski, skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do miski z kapustą wrzucamy starte jabłka, pokrojoną cebulę oraz szczypiorek, dodajemy jogurt, majonez oraz tarty chrzan, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.