Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa przekąska.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Kapustę bardzo drobno poszatkować, przelać wrzątkiem i odcedzić.Jabłko umyć (nie obierać), usunąć gniazda nasienne i również drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny i dodać do kapusty.Następnie wrzucić posiekane orzechy, ziarenka granatu lekko przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie sosu: Jogurt połączyć z octem i oliwą i przyprawić obficie pieprzem. Przełożyć surówkę do salaterki i podać a sosem w osobnym naczyniu.