Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i lekka surówka - sprawdzi się idealnie jako dodatek do dań z grilla. Koper włoski nadaje jej świeżego, anyżkowego aromatu. Koniecznie podajcie ją mocno schłodzoną!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8007
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2173
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8007
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2173
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Fenkuł obieramy z zewnętrznych warstw, odkrawamy nać i dolną cześć bulwy. Resztę kroimy w paski. Do surówki dodajemy także liście fenkułu, przypominające nasz koperek. Fasolkę odcedzamy. Ja używałam czarnej fasoli, która fajnie komponowała się kolorystycznie z sałatką. Możecie oczywiście użyć fasoli w innym kolorze. Składniki na sos mieszamy dokładnie. Łączymy z warzywami. Sałatkę schładzamy przed podaniem.