Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i lekka surówka - sprawdzi się idealnie jako dodatek do dań z grilla. Koper włoski nadaje jej świeżego, anyżkowego aromatu. Koniecznie podajcie ją mocno schłodzoną!
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4057
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 91
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1680
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4057
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 91
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1680
Składniki
Sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Fenkuł obieramy z zewnętrznych warstw, odkrawamy nać i dolną cześć bulwy. Resztę kroimy w paski. Do surówki dodajemy także liście fenkułu, przypominające nasz koperek. Fasolkę odcedzamy. Ja używałam czarnej fasoli, która fajnie komponowała się kolorystycznie z sałatką. Możecie oczywiście użyć fasoli w innym kolorze. Składniki na sos mieszamy dokładnie. Łączymy z warzywami. Sałatkę schładzamy przed podaniem.