Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i lekka surówka - sprawdzi się idealnie jako dodatek do dań z grilla. Koper włoski nadaje jej świeżego, anyżkowego aromatu. Koniecznie podajcie ją mocno schłodzoną!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3560
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74569
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3560
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74569
Składniki
Sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Fenkuł obieramy z zewnętrznych warstw, odkrawamy nać i dolną cześć bulwy. Resztę kroimy w paski. Do surówki dodajemy także liście fenkułu, przypominające nasz koperek. Fasolkę odcedzamy. Ja używałam czarnej fasoli, która fajnie komponowała się kolorystycznie z sałatką. Możecie oczywiście użyć fasoli w innym kolorze. Składniki na sos mieszamy dokładnie. Łączymy z warzywami. Sałatkę schładzamy przed podaniem.