Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z fetą to lekka, chrupiąca i pełna smaku propozycja, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań obiadowych, potraw z grilla czy lekka kolacja. Połączenie świeżych warzyw z wyrazistym serem feta i delikatnymi kiełkami daje efekt nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Zobacz, jak szybko możesz ją przygotować.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4815
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4759
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44674
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 334
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4815
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4759
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44674
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 334
Składniki
Sałatę lodową dokładnie opłucz, osusz i porwij rękoma na mniejsze kawałki. Przełóż do dużej miski. Ogórka pokrój w półplasterki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Następnie dodaj je do miski z sałatą. Ser feta pokrój w większą kostkę i dodaj do sałatki.
Całość skrop oliwą z oliwek, dopraw świeżo mielonym pieprzem (feta jest już słona, więc sól nie zawsze jest potrzebna). Delikatnie wymieszaj. Na wierzchu rozłóż garść świeżych kiełków. Surówkę z fetą podawaj od razu po przygotowaniu.