Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z jabłek doskonale smakuje do delikatnych dań mięsnych, a także jako dodatek do grilla. Jest lekko słodka, ale też ma wyraźną nutę ostrości dzięki dodatkowi chrzanu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Jabłka obierz (ale nie jest to konieczne), usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a szczypiorek posiekaj.
W miseczce wymieszaj oliwę, cukier, chrzan, odrobinę soli i pieprzu.
Wszystkie składniki połącz w misce, dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 10–15 minut do przegryzienia się smaków.