Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z jabłek doskonale smakuje do delikatnych dań mięsnych, a także jako dodatek do grilla. Jest lekko słodka, ale też ma wyraźną nutę ostrości dzięki dodatkowi chrzanu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Jabłka obierz (ale nie jest to konieczne), usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a szczypiorek posiekaj.
W miseczce wymieszaj oliwę, cukier, chrzan, odrobinę soli i pieprzu.
Wszystkie składniki połącz w misce, dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 10–15 minut do przegryzienia się smaków.