Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z jabłek doskonale smakuje do delikatnych dań mięsnych, a także jako dodatek do grilla. Jest lekko słodka, ale też ma wyraźną nutę ostrości dzięki dodatkowi chrzanu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Składniki
Jabłka obierz (ale nie jest to konieczne), usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a szczypiorek posiekaj.
W miseczce wymieszaj oliwę, cukier, chrzan, odrobinę soli i pieprzu.
Wszystkie składniki połącz w misce, dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 10–15 minut do przegryzienia się smaków.