Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej kalarepę chrupiemy jako przekąskę lub dodajemy do zupy wielowarzwnej. Ja proponuję przygotować z niej pyszną i szybką surówkę pasującą do dań obiadowych i mięs z grilla.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1486
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 198
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1486
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 198
Składniki
Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli nie lubimy wodnistych surówek możemy startą kalarepę odcisnąć z soku na sicie. Do kalarepy dodajemy drobno posiekany koperek. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do oleju i soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem i mieszamy. Gotowy sos dodajemy do kalarepy i koperku i mieszamy. Surówkę możemy przed podaniem dobrze schłodzić.