Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej kalarepę chrupiemy jako przekąskę lub dodajemy do zupy wielowarzwnej. Ja proponuję przygotować z niej pyszną i szybką surówkę pasującą do dań obiadowych i mięs z grilla.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101143
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5687
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101143
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5687
Składniki
Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli nie lubimy wodnistych surówek możemy startą kalarepę odcisnąć z soku na sicie. Do kalarepy dodajemy drobno posiekany koperek. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do oleju i soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem i mieszamy. Gotowy sos dodajemy do kalarepy i koperku i mieszamy. Surówkę możemy przed podaniem dobrze schłodzić.