Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej kalarepę chrupiemy jako przekąskę lub dodajemy do zupy wielowarzwnej. Ja proponuję przygotować z niej pyszną i szybką surówkę pasującą do dań obiadowych i mięs z grilla.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Składniki
Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli nie lubimy wodnistych surówek możemy startą kalarepę odcisnąć z soku na sicie. Do kalarepy dodajemy drobno posiekany koperek. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do oleju i soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem i mieszamy. Gotowy sos dodajemy do kalarepy i koperku i mieszamy. Surówkę możemy przed podaniem dobrze schłodzić.