Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej kalarepę chrupiemy jako przekąskę lub dodajemy do zupy wielowarzwnej. Ja proponuję przygotować z niej pyszną i szybką surówkę pasującą do dań obiadowych i mięs z grilla.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 174
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 290
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 174
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 290
Składniki
Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli nie lubimy wodnistych surówek możemy startą kalarepę odcisnąć z soku na sicie. Do kalarepy dodajemy drobno posiekany koperek. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do oleju i soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem i mieszamy. Gotowy sos dodajemy do kalarepy i koperku i mieszamy. Surówkę możemy przed podaniem dobrze schłodzić.