Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka to szybka, samodzielna przekąska, lekki dodatek do obiadu lub wypełnienie do tortilli, którą możesz zabrać jako lunch do szkoły lub pracy. Surówka jest najsmaczniejsza w środku lata, gdy używasz młodych warzyw oraz soczystych jabłek zrywanych prosto z drzewa. Aby surówka była bardziej pożywna, dodaj do niej ugotowane jajka, grillowanego kurczaka lub tuńczyka z puszki. Jeśli borykasz się z nawykiem podjadania między posiłkami lub podczas oglądania seriali, pokrój więcej kalarepy, jabłek oraz marchewek i używaj ich jako zdrowego zamiennika chipsów lub popcornu. Sama surówka jest bardzo niskokaloryczna, więc warto, aby była częstym elementem menu u osób dbających o szczupłą sylwetkę.
Obierz kalarepę i marchewkę, z jabłek wytnij gniazda nasienne i także pozbaw skórki. Wszystkie składniki pokrój ostrym nożem bez ząbków w cienkie słupki lub użyj specjalnej tarki do julienne. Obierz cebulki i posiekaj w drobne piórka. Umyj i poszatkuj pietruszkę. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Przygotuj dressing – wymieszaj olej z octem, imbirem i pieprzem. Polej sosem warzywa i dokładnie wymieszaj. Odczekaj 15 minut, aby smaki dobrze się połączyły i dopiero podawaj. Surówkę możesz przechowywać w lodówce, w hermetycznym, szklanym pojemniku do 3 dni.
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18756
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3405
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3089
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 159
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 84
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18756
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3405
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3089
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 159
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 84
Składniki
Obierz kalarepę i marchewkę, z jabłek wytnij gniazda nasienne i także pozbaw skórki. Wszystkie składniki pokrój ostrym nożem bez ząbków w cienkie słupki lub użyj specjalnej tarki do julienne. Obierz cebulki i posiekaj w drobne piórka. Umyj i poszatkuj pietruszkę. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Przygotuj dressing – wymieszaj olej z octem, imbirem i pieprzem. Polej sosem warzywa i dokładnie wymieszaj. Odczekaj 15 minut, aby smaki dobrze się połączyły i dopiero podawaj. Surówkę możesz przechowywać w lodówce, w hermetycznym, szklanym pojemniku do 3 dni.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z serem sałatkowym i suszonymi pomidorami
Sałatki
Słodko-słona sałatka z borówkami
Sałatki
Duszone warzywa do obiadu
Sałatki
Sałatka wiosenna z kaszą kuskus
Sałatka z serem sałatkowym i suszonymi pomidorami
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 205
Słodko-słona sałatka z borówkami
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 190