Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka to szybka, samodzielna przekąska, lekki dodatek do obiadu lub wypełnienie do tortilli, którą możesz zabrać jako lunch do szkoły lub pracy. Surówka jest najsmaczniejsza w środku lata, gdy używasz młodych warzyw oraz soczystych jabłek zrywanych prosto z drzewa. Aby surówka była bardziej pożywna, dodaj do niej ugotowane jajka, grillowanego kurczaka lub tuńczyka z puszki. Jeśli borykasz się z nawykiem podjadania między posiłkami lub podczas oglądania seriali, pokrój więcej kalarepy, jabłek oraz marchewek i używaj ich jako zdrowego zamiennika chipsów lub popcornu. Sama surówka jest bardzo niskokaloryczna, więc warto, aby była częstym elementem menu u osób dbających o szczupłą sylwetkę.
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 15
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 25
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 861
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 426
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 281
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 15
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 25
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 861
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 426
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 281
Składniki
Obierz kalarepę i marchewkę, z jabłek wytnij gniazda nasienne i także pozbaw skórki. Wszystkie składniki pokrój ostrym nożem bez ząbków w cienkie słupki lub użyj specjalnej tarki do julienne. Obierz cebulki i posiekaj w drobne piórka. Umyj i poszatkuj pietruszkę. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Przygotuj dressing – wymieszaj olej z octem, imbirem i pieprzem. Polej sosem warzywa i dokładnie wymieszaj. Odczekaj 15 minut, aby smaki dobrze się połączyły i dopiero podawaj. Surówkę możesz przechowywać w lodówce, w hermetycznym, szklanym pojemniku do 3 dni.