Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Surówka z młodej kapusty z dodatkiem kukurydzy i majonezowo-chrzanowym sosem. Świetnie sprawdzić się jako dodatek do mięs i ryb.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5708
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8915
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7990
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5492
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5708
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8915
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7990
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5492
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i zasypujemy 1 łyżeczką soli na około 15 minut. Po tym czasie płuczemy i odciskamy z nadmiaru wody. Trzemy jabłko i marchew. Razem z kukurydzą dodajemy do kapusty. Składniki sosu mieszamy. Łączymy z surówką. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Surówkę podajemy po schłodzeniu.