Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Surówka z młodej kapusty z dodatkiem kukurydzy i majonezowo-chrzanowym sosem. Świetnie sprawdzić się jako dodatek do mięs i ryb.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 463
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 463
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i zasypujemy 1 łyżeczką soli na około 15 minut. Po tym czasie płuczemy i odciskamy z nadmiaru wody. Trzemy jabłko i marchew. Razem z kukurydzą dodajemy do kapusty. Składniki sosu mieszamy. Łączymy z surówką. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Surówkę podajemy po schłodzeniu.