Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka przygotowana do obiadu, prosta, szybka i smaczna z kapusty białej.
miska, nóż, tarka, łyżka, deska do krojenia,
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Kapustę białą oczyścić z brzydkich liści, drobno i cienko poszatkować, oprószyć solą wymieszać i odstawić na 10 minut, po tym czasie odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski. Marchewkę obrać opłukać i zetrzeć na tarce o większych oczkach tarki w dłuższe pasma, jabłko po obraniu oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny. Por pokroić w cienkie prążki, zalać gorącą wodą na kilka minut, po czym odsączyć. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Wszystkie przygotowane składniki dołożyć do kapusty polać olejem, dodać przyprawy do smaku i wymieszać. Smacznego
Surówka gotowa do podania.