Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty i ogórka z sosem czosnkowym

Surówka z kapusty i ogórka z sosem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1930

Dodano:

Odsłon: 384

Prosta surówka z białej kapusty, ogórka i koperku. Całość doprawiona sosem czosnkowym, który nadaje surówce ostrość. Pycha!

Składniki

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 świeży ogórek (raczej większy)
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz, czosnek granulowany staropolski
  • szczypta cukru
  • sos: łyżka majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, poszatkować, ogórka zetrzeć na grubych oczkach. Koperek posiekać. Warzywa posolić, dodać szczyptę cukru, pieprz i czosnek staropolski. Wymieszać, odstawić na 10 minut.

  2. Majonez i jogurt wymieszać z czosnkiem (owszem, jest go sporo, ale lubimy jak jest wyczuwalny), dodać do surówki, wymieszać.
    Pyszna surówka do obiadu - ma charakter:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń