Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty kiszonej to klasyczny dodatek do dań głównych. Doskonale pasuje do mięs i ryb, ale nie tylko.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2607
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2607
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o małych lub średnich oczkach. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę marynowaną odsącz z zalewy i również pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.
Kapustę kiszoną spróbuj, jeśli jest bardzo kwaśna, przepłucz ją zimną wodą, odciśnij i posiekaj nożem na krótsze kawałki.
W dużej misce wymieszaj kapustę, marchew, cebulę i paprykę. Dopraw cukrem i świeżo mielonym pieprzem, dodaj olej i wszystko dokładnie wymieszaj.
Surówkę odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły i warzywa lekko zmiękły.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.