Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty kiszonej to klasyczny dodatek do dań głównych. Doskonale pasuje do mięs i ryb, ale nie tylko.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8755
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8251
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8755
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8251
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o małych lub średnich oczkach. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę marynowaną odsącz z zalewy i również pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.
Kapustę kiszoną spróbuj, jeśli jest bardzo kwaśna, przepłucz ją zimną wodą, odciśnij i posiekaj nożem na krótsze kawałki.
W dużej misce wymieszaj kapustę, marchew, cebulę i paprykę. Dopraw cukrem i świeżo mielonym pieprzem, dodaj olej i wszystko dokładnie wymieszaj.
Surówkę odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły i warzywa lekko zmiękły.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.