Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczny dodatek do obiadu czyli surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka oraz koperkiem. Polecam
miska, nóż, tarka, łyżka,
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5655
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 95
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 557
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5655
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 95
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 557
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna przepłukać w zimnej wodzie. Następnie odcisnąć i drobno pokroić. Przełożyć do miski. Marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce na średnich oczkach, dołożyć do kapusty. Jabłko obrać ze skóry , usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce na średnich oczkach tarki i również dodać do kapusty. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem oraz solą w razie potrzeby i cukrem. Całość skropić dobrej jakości oliwą i dobrze wymieszać. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Surówkę podawać jako dodatek do dań z rybą lub dań mięsnych. Smacznego
Surówka gotowa do podania.