Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczny dodatek do obiadu czyli surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka oraz koperkiem. Polecam
miska, nóż, tarka, łyżka,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna przepłukać w zimnej wodzie. Następnie odcisnąć i drobno pokroić. Przełożyć do miski. Marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce na średnich oczkach, dołożyć do kapusty. Jabłko obrać ze skóry , usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce na średnich oczkach tarki i również dodać do kapusty. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem oraz solą w razie potrzeby i cukrem. Całość skropić dobrej jakości oliwą i dobrze wymieszać. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Surówkę podawać jako dodatek do dań z rybą lub dań mięsnych. Smacznego
Surówka gotowa do podania.