Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj b. smaczna surówka z kapusty kiszonej , którą zazwyczaj przygotowuję w któryś dzień świąt. Surówka prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam
nóż, miska lub salaterka, szklanka, łyżka, miseczka na sos,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7895
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7895
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Kapustę lekko odcisnąć z soku, drobno pokroić. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mandarynki obrać podzielić na cząstki i pokroić na kawałki. Orzechy po obraniu z łupinek posiekać, a winogrona opłukać i osuszyć. Wszystkie składniki wymieszać z kapustą. Przygotował sos; Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z olejem , sokiem z cytryny oraz z drobno posiekanym estragonem. Tak przygotowanym sosem polać surówek. Smacznego
Przygotowanie składników.
Składniki po wymieszaniu polać przygotowanym sosem.
Surówka gotowa do podania. Smacznego