Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj b. smaczna surówka z kapusty kiszonej , którą zazwyczaj przygotowuję w któryś dzień świąt. Surówka prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam
nóż, miska lub salaterka, szklanka, łyżka, miseczka na sos,
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5365
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29630
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5365
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29630
Składniki
Kapustę lekko odcisnąć z soku, drobno pokroić. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mandarynki obrać podzielić na cząstki i pokroić na kawałki. Orzechy po obraniu z łupinek posiekać, a winogrona opłukać i osuszyć. Wszystkie składniki wymieszać z kapustą. Przygotował sos; Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z olejem , sokiem z cytryny oraz z drobno posiekanym estragonem. Tak przygotowanym sosem polać surówek. Smacznego
Przygotowanie składników.
Składniki po wymieszaniu polać przygotowanym sosem.
Surówka gotowa do podania. Smacznego