Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej (2)

Surówka z kapusty pekińskiej (2)

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48623

Dodano:

Odsłon: 12366

Wersja dla tych, co nie muszą dbać o linię. :)

Składniki

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • pomidor 1 szt
  • ogórek szklarniowy 1/2 szt
  • sok z cytryny 1 łyżka, pieprz czarny, majonez 2- 3 łyżki
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską poszatkować, posolić. Odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie odcisnąć, dodać pokrojonego pomidora i ogórka. Warzywa połączyć z sokiem cytrynowym i majonezem, doprawić do smaku pieprzem.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 31 stycznia 2014 Bardzo lubię surówkę z kapusty pekińskiej, robię zarówno z majonezem jak i wersję bez.Nigdy nie dodawałam ogórka zielonego.Zabieram przepis, zrobię w/g Twojego przepisu Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń