Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu z kilku świeżych warzyw polanych odrobiną jogurtu, oliwą i sokiem z cytryny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14515
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14515
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską kroimy w niezbyt drobne paski i przekładamy do miski. Solimy lekko, mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, obrane jabłko i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Dodajemy pokrojone i starte warzywa do kapusty. Mieszamy całość, polewamy sosem i jogurtem.
Surówka z kapusty pekińskiej błyskawiczna gotowa!