Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 51317

Dodano:

Odsłon: 3887

Do obiadu jak znalazł!

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • 1 sałata rzymska
  • 2 szalotki
  • 2 papryki szpiczaste
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka musztardy Ślonski Zygmunt
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Przygotowanie

  1. Sałaty siekamy.
    Pomidorki kroimy na ćwiartki.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Papryki kroimy tak, jak lubimy.
    Do oliwy dodajemy musztardę i bazylię, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń