Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dzisiaj prostą i szybką przystawkę do obiadu, czyli surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy i czerwonej cebuli. Jest to ulubiona surówka mojej córki Natalii :-). Wszyscy domownicy bardzo ją lubią i często gości na naszym stole, zachęcam do przygotowania!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1925
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1925
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 522
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkować, włożyć do większej miski, posolić. Kapusta powinna zmięknąć.
W międzyczasie odsączyć kukurydzę z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Do kapusty dodać cebulę i kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać majonez lub jogurt, wymieszać dokładnie i odstawić na minimum pół godziny, żeby surówka się przegryzła. Gotowe, można zajadać :-). Smacznego!