Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dzisiaj prostą i szybką przystawkę do obiadu, czyli surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy i czerwonej cebuli. Jest to ulubiona surówka mojej córki Natalii :-). Wszyscy domownicy bardzo ją lubią i często gości na naszym stole, zachęcam do przygotowania!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5616
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8862
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7847
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5389
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5616
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8862
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7847
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5389
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkować, włożyć do większej miski, posolić. Kapusta powinna zmięknąć.
W międzyczasie odsączyć kukurydzę z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Do kapusty dodać cebulę i kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać majonez lub jogurt, wymieszać dokładnie i odstawić na minimum pół godziny, żeby surówka się przegryzła. Gotowe, można zajadać :-). Smacznego!