Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej z brzoswinią

Surówka z kapusty pekińskiej z brzoswinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 2686

Dodano:

Odsłon: 15293

Kapusta pekińska często wykorzystywana do przygotowywania różnych sałatek i surówek. Tym razem w troszkę innym wydaniu. Ciekawe połączenie owoców i warzyw.

Składniki

  • 1 kapusta pekińska ok. 1 kg
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 2 łyżki majonezu
  • mały jogurt naturalny
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyszczamy. Z każdego liścia wykrawamy głąb resztę drobno kroimy.
    Brzoskwinie odsączamy z syropu i kropimy na ósemki lub drobniej.
    Dodajemy sól, pieprz, majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i gotowe.

    Pyszna jako dodatek do dania głównego jak i samodzielna przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń