polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Składniki
- pół kapusty pekińskiej
- pół puszki kukurydzy
- kawałek pora
- pół czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Składniki
- pół kapusty pekińskiej
- pół puszki kukurydzy
- kawałek pora
- pół czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz

Etapy przygotowania
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 78

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 47
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 78

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 47



Składniki
- pół kapusty pekińskiej
- pół puszki kukurydzy
- kawałek pora
- pół czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.