Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 193

Dodano:

Odsłon: 12269

polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.

Składniki

  • pół kapusty pekińskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • kawałek pora
  • pół czerwonej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń