Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio dawno nie wykorzystywałam kapusty pekińskiej w kuchni, więc najwyższy czas to zmienić. Dzisiaj podrzucam Wam przepis na pyszną i zdrową surówkę z kapustą pekińską w roli głównej. Spróbujcie, na pewno Wam posmakuje.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2586
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2586
Składniki
Kapustę pekińską drobno kroimy, solimy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie z kapusty odciskamy wodę, dodajemy marchew i ogórki starte na tarce o grubych oczkach. Do surówki dorzucamy kukurydzę, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę, pomidora pokrojonego na kawałki.* * W takich surówkach pomidora najczęściej kroję na ósemki a potem te ósemki w poprzek na połowę. Do surówki dodajemy przyprawy, olej lniany. Całość dokładnie a jednocześnie delikatnie mieszamy. Smacznego.