Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio dawno nie wykorzystywałam kapusty pekińskiej w kuchni, więc najwyższy czas to zmienić. Dzisiaj podrzucam Wam przepis na pyszną i zdrową surówkę z kapustą pekińską w roli głównej. Spróbujcie, na pewno Wam posmakuje.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10028
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1798
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 675
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3890
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10028
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1798
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 675
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3890
Składniki
Kapustę pekińską drobno kroimy, solimy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie z kapusty odciskamy wodę, dodajemy marchew i ogórki starte na tarce o grubych oczkach. Do surówki dorzucamy kukurydzę, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę, pomidora pokrojonego na kawałki.* * W takich surówkach pomidora najczęściej kroję na ósemki a potem te ósemki w poprzek na połowę. Do surówki dodajemy przyprawy, olej lniany. Całość dokładnie a jednocześnie delikatnie mieszamy. Smacznego.