Do góry

Sałatki Przepis na:

surówka z kapusty pekińskiej z paprykami

surówka z kapusty pekińskiej z paprykami

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 581

zdrowa i smaczna surówka, bogate źródło wit. C, idealna w sezonie przeziębieniowym

Składniki

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • pół papryki zielonej
  • 200 g śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy jaką lubimy
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. kapustę poszatkować na cienkie paski

  2. papryki pokroić w kostkę

  3. przygotować sos łącząc śmietanę, majonez i musztardę

  4. kapustę wymieszać z paprykami, dodać sos, doprawić do smaku solą i pieprzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń