Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych pysznym sosem jogurtowym.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14016
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14016
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki.
Do miseczki dajemy olej, sok z cytryny, jogurt, majonez, musztardę oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Solimy lekko, trochę wyciskamy w rękach, aby puściła sok. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, obrane jabłko i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Dodajemy pokrojone i starte warzywa do kapusty. Mieszamy całość, polewamy sosem.
Prosta surówka z sałaty pekińskiej z sosem jogurtowym gotowa!