Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa to podstawa piramidy zdrowego żywienia. Zgodnie z rekomendacjami Światowej Organizacji Zdrowia powinniśmy spożywać 5 porcji warzyw dziennie, a zatem wskazane jest, aby towarzyszyły każdemu posiłkowi. Bez wątpienia nie może zabraknąć ich w podczas obfitego obiadu, ponieważ ułatwiają trawienie. Niestety, o ile chętnie jemy kanapki z pomidorem czy ogórkiem, przy obiedzie często rezygnujemy z warzywnych dodatków – z braku czasu albo pomysłu na ich przygotowanie. Porcja warzyw do kotleta wielu osobom kojarzy się nudną mizerią albo gotowanymi buraczkami. Tymczasem naprawdę niewiele trzeba, by wyczarować niebanalną, pełną witamin i błonnika surówkę. Świeże warzywa można łączyć ze sobą niemal dowolnie. Charakteru dodaje im wyrazisty dressing. Tak przygotowane nie tylko podkreślają smaki ulubionych dań, ale są pyszne same w sobie. Właśnie taka jest surówka z kapusty z papryką!
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 106
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 93
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 172
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 361
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 106
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 93
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 172
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 361
Składniki
Wytnij z kapusty głąb i poszatkuj ją drobno. Cebulę pokrój w piórka. Usuń z papryki gniazdo nasienne, obierz marchewkę. Pokrój oba warzywa w cieniutkie słupki. Wymieszaj w misce kapustę, cebulę, paprykę i marchewkę.
W osobnym naczyniu umieść połącz majonez, jogurt, musztardę, miód i sok z cytryny. Wymieszaj na jednolity sos. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Połącz sos z surówką. Przed podaniem wstaw ją na około godzinę do lodówki.