Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa to podstawa piramidy zdrowego żywienia. Zgodnie z rekomendacjami Światowej Organizacji Zdrowia powinniśmy spożywać 5 porcji warzyw dziennie, a zatem wskazane jest, aby towarzyszyły każdemu posiłkowi. Bez wątpienia nie może zabraknąć ich w podczas obfitego obiadu, ponieważ ułatwiają trawienie. Niestety, o ile chętnie jemy kanapki z pomidorem czy ogórkiem, przy obiedzie często rezygnujemy z warzywnych dodatków – z braku czasu albo pomysłu na ich przygotowanie. Porcja warzyw do kotleta wielu osobom kojarzy się nudną mizerią albo gotowanymi buraczkami. Tymczasem naprawdę niewiele trzeba, by wyczarować niebanalną, pełną witamin i błonnika surówkę. Świeże warzywa można łączyć ze sobą niemal dowolnie. Charakteru dodaje im wyrazisty dressing. Tak przygotowane nie tylko podkreślają smaki ulubionych dań, ale są pyszne same w sobie. Właśnie taka jest surówka z kapusty z papryką!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 310
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30764
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 310
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30764
Składniki
Wytnij z kapusty głąb i poszatkuj ją drobno. Cebulę pokrój w piórka. Usuń z papryki gniazdo nasienne, obierz marchewkę. Pokrój oba warzywa w cieniutkie słupki. Wymieszaj w misce kapustę, cebulę, paprykę i marchewkę.
W osobnym naczyniu umieść połącz majonez, jogurt, musztardę, miód i sok z cytryny. Wymieszaj na jednolity sos. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Połącz sos z surówką. Przed podaniem wstaw ją na około godzinę do lodówki.