Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie doprawiona surówka z kapusty z dodatkiem jabłka i natki pietruszki. Surówka jest soczysta i chrupiąca. Świetnie sprawdzi się do obiadu i do dań z grilla.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Kapustę szatkujemy. Marchew i obrane jabłka ścieramy na tarce. Pietruszkę siekamy. Mieszamy składniki na sos: olej, ocet, cukier, sambal, sól i pieprz. Jeśli nie lubicie ostrych potrwa, możecie zmniejszyć ilość sambala. Podgrzewamy w garnuszku na ogniu lub w mikrofali. Gorącym sosem zalewamy surówkę, dokładnie mieszamy. Surówkę odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Podajemy schłodzoną.