Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie doprawiona surówka z kapusty z dodatkiem jabłka i natki pietruszki. Surówka jest soczysta i chrupiąca. Świetnie sprawdzi się do obiadu i do dań z grilla.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1046
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2956
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1046
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2956
Składniki
Kapustę szatkujemy. Marchew i obrane jabłka ścieramy na tarce. Pietruszkę siekamy. Mieszamy składniki na sos: olej, ocet, cukier, sambal, sól i pieprz. Jeśli nie lubicie ostrych potrwa, możecie zmniejszyć ilość sambala. Podgrzewamy w garnuszku na ogniu lub w mikrofali. Gorącym sosem zalewamy surówkę, dokładnie mieszamy. Surówkę odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Podajemy schłodzoną.