Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2508

Dodano:

Odsłon: 1413

Robię ją od tak dawna, że nawet nie pamiętam od kogo dostałam przepis. Surówkę przygotowuje się bardzo szybko. Jest bardzo lubiana u mnie w domu :) Świetnie pasuje do smażonej rybki :)

Składniki

  • Kapusta kiszona - 500 g
  • Cebula - 1 szt.
  • Marchew - 1 szt.
  • Olej - kilka łyżek
  • Cukier - szczypta
  • Sól i pieprz - do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną kroimy na kawałki. Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju.


    Wszystkie składniki łączymy, pamiętając by cebulę wlać do kapusty razem z olejem. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem (ja daję dość sporo pieprzu).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń