Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ją od tak dawna, że nawet nie pamiętam od kogo dostałam przepis. Surówkę przygotowuje się bardzo szybko. Jest bardzo lubiana u mnie w domu :) Świetnie pasuje do smażonej rybki :)
Kapuśniak to doskonała zupa na chłodne jesienne i zimowe dni. Ugotowany na że...
Odsłon: 54
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1561
Kapuśniak to doskonała zupa na chłodne jesienne i zimowe dni. Ugotowany na że...
Odsłon: 54
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1561
Składniki
Kapustę kiszoną kroimy na kawałki. Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wszystkie składniki łączymy, pamiętając by cebulę wlać do kapusty razem z olejem. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem (ja daję dość sporo pieprzu).