Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4972

Dodano:

Odsłon: 5880

Dzisiaj kolejna surówka, coś ostatnio szaleje z nimi :) Dzisiaj głównym składnikiem jest kapusta kiszona, warto ją jeść, zwłaszcza na surowo. Zawiera mnóstwo witaminy C, która w jesiennie dni jest nam bardzo potrzebna. :)

Składniki

  • Kapusta kiszona 30 dag.
  • Rzodkiewka 5 szt.
  • Marchewka 1 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt. mała
  • Koperek 1 pęczek
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki, marchewkę, ogórek zielony i koperek umyć.

    Kapustę kiszoną (nie opłukiwać) posiekać.

    Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych w oczkach, rzodkiewki pokroić w paseczki, ogórek obrać i również pokroić w paseczki. Koperek drobno posiekać.

    Tak przygotowane warzywa wymieszać ze sobą. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.

  2. Smacznego :)

  3. :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń