Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty, buraczków i jabłka

Surówka z kiszonej kapusty, buraczków i jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3416

Dodano:

Odsłon: 400

Pyszna surówka z kiszonej kapusty z gotowanym buraczkiem i jabłkiem z odrobiną oleju i doprawiona pieprzem i cukrem. W wersji bogatszej do surówki możemy dodać marchew, cebulę, paprykę i natkę pietruszki.

Składniki

  • kapusta kiszona 30 dag
  • jabłko duże 1 szt
  • burak czerwony 1 szt
  • olej 1 łyżka
  • pieprz mielony do smaku
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraka gotujemy /lub pieczemy/ do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Kapustę kiszoną, odciskamy z soku /ale sok zachowujemy/ i szatkujemy.
    Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej, doprawiamy do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń