Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z kiszonej kapusty z gotowanym buraczkiem i jabłkiem z odrobiną oleju i doprawiona pieprzem i cukrem. W wersji bogatszej do surówki możemy dodać marchew, cebulę, paprykę i natkę pietruszki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1615
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1615
Składniki
Buraka gotujemy /lub pieczemy/ do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną, odciskamy z soku /ale sok zachowujemy/ i szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej, doprawiamy do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Mieszamy.