Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłącznym elementem smażonej ryby na – najczęściej – piątkowy obiad jest surówka z kiszonej kapusty do ryby. Kiszona kapusta to niesamowite źródło witaminy C, magnezu, żelaza, która wzmacnia odporność i wspomaga procesy trawienne. Do surówki najlepiej użyć własnoręcznie ukiszonej kapusty. Jeśli jednak wybierasz produkt w sklepie, zwróć uwagę na napis na opakowaniu. Wybierz kapustę kiszoną, nie kwaszoną, która zawiera ocet. Surówkę przygotujesz błyskawicznie, lecz podawaj ją po 20 minutach, gdy smaki dobrze się połączą.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 19
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4197
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34730
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 19
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4197
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34730
Składniki
Wyciśnij kapustę z nadmiaru soku. Nie musisz jej płukać, by nie wypłukiwać cennych substancji odżywczych. Pokrój kapustę na mniejsze kawałki i umieść w misce. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Obierz cebulkę i drobno posiekaj w kostkę. Aby była mniej ostra w smaku, możesz ją przelać wrzątkiem. Umieść warzywa w misce z kapustą.
Do miseczki lub szklanki wlej olej, dodaj musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dopraw solą i czarnym pieprzem i energicznie wymieszaj, by sos stał się emulsyjny. Wylej sos do surówki i dokładnie wymieszaj. Zostaw na 20 minut, aby smaki się połączyły. Po tym czasie wymieszaj jeszcze raz. Posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj.