Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłącznym elementem smażonej ryby na – najczęściej – piątkowy obiad jest surówka z kiszonej kapusty do ryby. Kiszona kapusta to niesamowite źródło witaminy C, magnezu, żelaza, która wzmacnia odporność i wspomaga procesy trawienne. Do surówki najlepiej użyć własnoręcznie ukiszonej kapusty. Jeśli jednak wybierasz produkt w sklepie, zwróć uwagę na napis na opakowaniu. Wybierz kapustę kiszoną, nie kwaszoną, która zawiera ocet. Surówkę przygotujesz błyskawicznie, lecz podawaj ją po 20 minutach, gdy smaki dobrze się połączą.
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 105
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 352
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 105
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 352
Składniki
Wyciśnij kapustę z nadmiaru soku. Nie musisz jej płukać, by nie wypłukiwać cennych substancji odżywczych. Pokrój kapustę na mniejsze kawałki i umieść w misce. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Obierz cebulkę i drobno posiekaj w kostkę. Aby była mniej ostra w smaku, możesz ją przelać wrzątkiem. Umieść warzywa w misce z kapustą.
Do miseczki lub szklanki wlej olej, dodaj musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dopraw solą i czarnym pieprzem i energicznie wymieszaj, by sos stał się emulsyjny. Wylej sos do surówki i dokładnie wymieszaj. Zostaw na 20 minut, aby smaki się połączyły. Po tym czasie wymieszaj jeszcze raz. Posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj.