Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłącznym elementem smażonej ryby na – najczęściej – piątkowy obiad jest surówka z kiszonej kapusty do ryby. Kiszona kapusta to niesamowite źródło witaminy C, magnezu, żelaza, która wzmacnia odporność i wspomaga procesy trawienne. Do surówki najlepiej użyć własnoręcznie ukiszonej kapusty. Jeśli jednak wybierasz produkt w sklepie, zwróć uwagę na napis na opakowaniu. Wybierz kapustę kiszoną, nie kwaszoną, która zawiera ocet. Surówkę przygotujesz błyskawicznie, lecz podawaj ją po 20 minutach, gdy smaki dobrze się połączą.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22666
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15020
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4782
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44971
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 673
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22666
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15020
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4782
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44971
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 673
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 769
Składniki
Wyciśnij kapustę z nadmiaru soku. Nie musisz jej płukać, by nie wypłukiwać cennych substancji odżywczych. Pokrój kapustę na mniejsze kawałki i umieść w misce. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Obierz cebulkę i drobno posiekaj w kostkę. Aby była mniej ostra w smaku, możesz ją przelać wrzątkiem. Umieść warzywa w misce z kapustą.
Do miseczki lub szklanki wlej olej, dodaj musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dopraw solą i czarnym pieprzem i energicznie wymieszaj, by sos stał się emulsyjny. Wylej sos do surówki i dokładnie wymieszaj. Zostaw na 20 minut, aby smaki się połączyły. Po tym czasie wymieszaj jeszcze raz. Posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj.