Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i kolorowa surówka na wzmocnienie i odporność. Buraki obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność ( wit C ). W marchewce znajdziemy przede wszystkim mnóstwo luteiny i beta-karotenu (prowitaminy A).
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Na suchej patelni delikatnie prażymy pestki słonecznika i sezam. Marynata. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i przelewamy do miski. Buraki cieniutko obieramy, kroimy w jak najcieńsze plasterki i przekładamy do marynaty. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Marchewki obieramy i też kroimy w cieniutkie plasterki. Marchewki przekładamy do miski z burakami, mieszamy. Zostawiamy w lodówce na kilkanaście, kilkadziesiąt minut. Warzywa wyjmujemy z marynaty. Podajemy z posiekaną natka pietruszki, uprażonymi pestkami słonecznika i sezamem. Można podlać marynatą.