Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i kolorowa surówka na wzmocnienie i odporność. Buraki obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność ( wit C ). W marchewce znajdziemy przede wszystkim mnóstwo luteiny i beta-karotenu (prowitaminy A).
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 433
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 433
Składniki
Na suchej patelni delikatnie prażymy pestki słonecznika i sezam. Marynata. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i przelewamy do miski. Buraki cieniutko obieramy, kroimy w jak najcieńsze plasterki i przekładamy do marynaty. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Marchewki obieramy i też kroimy w cieniutkie plasterki. Marchewki przekładamy do miski z burakami, mieszamy. Zostawiamy w lodówce na kilkanaście, kilkadziesiąt minut. Warzywa wyjmujemy z marynaty. Podajemy z posiekaną natka pietruszki, uprażonymi pestkami słonecznika i sezamem. Można podlać marynatą.