Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i kolorowa surówka na wzmocnienie i odporność. Buraki obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność ( wit C ). W marchewce znajdziemy przede wszystkim mnóstwo luteiny i beta-karotenu (prowitaminy A).
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Na suchej patelni delikatnie prażymy pestki słonecznika i sezam. Marynata. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i przelewamy do miski. Buraki cieniutko obieramy, kroimy w jak najcieńsze plasterki i przekładamy do marynaty. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Marchewki obieramy i też kroimy w cieniutkie plasterki. Marchewki przekładamy do miski z burakami, mieszamy. Zostawiamy w lodówce na kilkanaście, kilkadziesiąt minut. Warzywa wyjmujemy z marynaty. Podajemy z posiekaną natka pietruszki, uprażonymi pestkami słonecznika i sezamem. Można podlać marynatą.