Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i kolorowa surówka na wzmocnienie i odporność. Buraki obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność ( wit C ). W marchewce znajdziemy przede wszystkim mnóstwo luteiny i beta-karotenu (prowitaminy A).
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26184
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8953
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26184
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8953
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 737
Składniki
Na suchej patelni delikatnie prażymy pestki słonecznika i sezam. Marynata. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i przelewamy do miski. Buraki cieniutko obieramy, kroimy w jak najcieńsze plasterki i przekładamy do marynaty. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Marchewki obieramy i też kroimy w cieniutkie plasterki. Marchewki przekładamy do miski z burakami, mieszamy. Zostawiamy w lodówce na kilkanaście, kilkadziesiąt minut. Warzywa wyjmujemy z marynaty. Podajemy z posiekaną natka pietruszki, uprażonymi pestkami słonecznika i sezamem. Można podlać marynatą.