Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zdarza się wam wyrzucać łodygi z brokuła? Bo ja muszę się przyznać że tak. Jeśli brokuły nie szły na zupę w całości to ok, ale jeśli były gotowane np do sałatki, czy jako dodatek do obiadu, to najczęściej odcinane lądowały w koszu. Od kilku dni się to zmieniło bo przygotowałam z nich pyszną surówkę. Polecam tę zero waste surówkę.
Tarka
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15536
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2824
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15536
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2824
Składniki
Łodygi odciąć od zielonych kwiatków brokuła, umyć. Następnie zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny i miód do smaku. Dokładnie wymieszać, odstawić na 1h. Podać do obiadu, np pieczonego mięsa, ziemniaków, grilla.