Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybka i smaczna surówka z marchewką, porem, jabłkiem z dodatkiem rodzynek i orzechów włoskich. Idealna do grilla, dań mięsnych i rybnych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13148
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3667
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4595
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13148
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3667
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4595
Składniki
Orzechy pokrój drobniej upraż na suchej patelni. Rodzynki zalej wrzątkiem na 15 minut, następnie odsącz i odciśnij z nadmiaru wody. Pora pokrój w pół plasterki.Marchewki i jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach . Warzywa wymieszaj.
Do warzyw dodaj śmietanę, majonez, rodzynki i orzechy. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce