Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy znają klasyczną surówkę z marchewki i jabłka. A gdyby tak to ostatnie zastąpić innym, równie lubianym polskim owocem? Do marchewki świetnie pasuje także gruszka. To połączenie sprawia, że surówka jest niezwykle smaczna i słodka :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8659
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 604
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8659
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 604
Składniki
Obrane marchewki i gruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy wszystko sokiem z cytryny. Do startych warzyw dodajemy szczyptę soli oraz odrobinę cukru brzozowego (tylko wtedy jeśli nasza marchewka nie jest zbyt słodka) oraz olej rzepakowy, dokładnie mieszamy i gotowe! Surówka będzie idealnym dopełnieniem naszego obiadu i nada mu smakowitej, słodkiej nuty. Życzę smacznego! :)