Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kapuściana z boczkiem wędzonym, która nie musi być dodatkiem do obiadu. Wystarczy świeże pieczywko i mamy samodzielne danie.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 229
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 716
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1430
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 229
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 716
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1430
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, posolić, odstawić na pół godziny. Po tym czasie zalać ciepłą wodą, odstawić jeszcze na 10 minut, odcisnąć. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Boczek wędzony pokroić w plasterki, usmażyć na patelni, lekko przestudzić, dodać do surówki. W kubeczku wymieszać majonez z musztardą. Sosem zalać surówkę, wszystko razem wymieszać. Uwaga: Nie musimy używać majonezu. Jeżeli preferujemy lżejsze surówki, możemy dodać wyłącznie musztardę (odpowiednio zwiększyć jej ilość), wymieszaną z łyżeczką soku z cytryny. Smacznego.