Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kapuściana z boczkiem wędzonym, która nie musi być dodatkiem do obiadu. Wystarczy świeże pieczywko i mamy samodzielne danie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, posolić, odstawić na pół godziny. Po tym czasie zalać ciepłą wodą, odstawić jeszcze na 10 minut, odcisnąć. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Boczek wędzony pokroić w plasterki, usmażyć na patelni, lekko przestudzić, dodać do surówki. W kubeczku wymieszać majonez z musztardą. Sosem zalać surówkę, wszystko razem wymieszać. Uwaga: Nie musimy używać majonezu. Jeżeli preferujemy lżejsze surówki, możemy dodać wyłącznie musztardę (odpowiednio zwiększyć jej ilość), wymieszaną z łyżeczką soku z cytryny. Smacznego.