Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kapuściana z boczkiem wędzonym, która nie musi być dodatkiem do obiadu. Wystarczy świeże pieczywko i mamy samodzielne danie.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21613
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21613
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, posolić, odstawić na pół godziny. Po tym czasie zalać ciepłą wodą, odstawić jeszcze na 10 minut, odcisnąć. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Boczek wędzony pokroić w plasterki, usmażyć na patelni, lekko przestudzić, dodać do surówki. W kubeczku wymieszać majonez z musztardą. Sosem zalać surówkę, wszystko razem wymieszać. Uwaga: Nie musimy używać majonezu. Jeżeli preferujemy lżejsze surówki, możemy dodać wyłącznie musztardę (odpowiednio zwiększyć jej ilość), wymieszaną z łyżeczką soku z cytryny. Smacznego.